Gyakori kérdések

1.      HOGYAN VÁSÁROLJ AZ INTERNETEN?

A vásárláshoz betöltött 18. életév és magyarországi szállítási és számlázási cím szükséges. A bevásárlókosár 7 napig őrzi meg a beletett árukat, de ne várj túl sokáig, mert maguk a tételek nincsenek lefoglalva és elfogyhatnak.

Ha befejezted a vásárlást, kattints a “Kosárra a rendelés leadásához. Ekkor megnézheted az árat és a rendelkezésre állást, és módosíthatod is a rendelést. Ha elégedett vagy a rendeléssel, továbbléphetsz a fizetéshez.

Időt takaríthatsz meg a következő vásárlásnál, ha biztonságos szerverünkön elmented a hitelkártya-adataidat, így nem kell újra megadnod minden alkalommal a fizetésnél. További információt a Fizetési információk menüpont alatt találsz.

Ha elküldted a megrendelésed, e-mailben visszaigazoljuk azt. Még egy e-mailt küldünk akkor, amikor a csomagot elindítottuk.

 

2.      LEHET TÖRÖLNI VAGY MÓDOSÍTANI A RENDELÉSEM?

Jelenleg nem lehet törölni vagy módosítani a rendelését, mivel abban a pillanatban, amikor a weboldalon megerősíti rendelését mi azt feldolgozzuk.

Ha meggondolja magát, a termékek kézhezvétele után, visszaterítheti azokat.

 

3.      MILYEN KISZÁLLÍTÁSI MÓDSZEREK KÖZÜL VÁLASZTHATOK?

Adja meg az otthoni vagy az irodai címét a megrendelés során, ahová szeretné a megrendelés kiszállítását.További információkat a Szállítás és kézbesítés  menüpont alatt találsz.

 

4.      NEM KAPTAM MEG AZ ÖSSZES MEGVÁSÁROLT TERMÉKET. MIT TEGYEK?

Ellenőrizze az e-mail postafiókját, mivel lehet, hogy e-mailben tájékoztattuk Önt, hogy az egyik megrendelt termék már nem elérhető. Ebben az esetben mi visszatérítjük a termék megfelelő összegét és a kiszállítási költséget, ugyanazzal a fizetési módszerrel, melyet a vásárlásnál használt.

Ha nem kapott e-mailt, kérjük lépjen kapcsolatba az Ügyfélszolgálattal, és mi minél hamarabb válaszolunk kérdésére.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.